Is de correctiefase van Bitcoin voorbij?

Is de correctiefase van Bitcoin voorbij?

Nadat tijdens de recente crash ongeveer 2 miljard dollar aan longs werden gedecimeerd, was de enige vraag die overbleef deze – „Is de Bitcoin-correctie voorbij?“

Bitcoin’s correctie was binnengekomen, maar niemand wist wanneer het te verwachten. Bovendien kwam de ATH van Bitcoin met elke piek dichterbij. Vandaar dat de recente bewegingen van de cryptografie Bitcoin Profit veel gebruikers verblind hebben. De sentimenten van Hebzucht en FOMO namen het zoals gewoonlijk over en de prijs begon te stijgen zonder het noodzakelijke momentum dat zou zijn verkregen als er een kleine correctie op de grafieken stond.

Overweeg dit – De bovenstaande grafiek laat duidelijk zien dat Bitcoin voor het grootste deel van de recente rally voortdurend overbought was. Hoewel dit een bewijs is van het feit dat een correctie achterstallig was, laat het ook zien hoe lang de gebruikers van de crypto verblind werden door de prijsbeweging van BTC.

Denk ook aan de volgende grafiek, waarbij de volgende de gevoelens van FOMO en hebzucht op hun hoogtepunt benadrukt. In feite waren deze sentimenten al een tijdje aan het pieken en daarom was er inderdaad een correctie nodig, hoe klein ook, om Bitcoin de kans te geven zijn ATH op de grafieken te breken. Aangezien er geen correcties werden aangebracht, was een nieuwe ATH niet nodig.

De walvis(sen) die de nieuwe stierenrennen kortsluitte(n)

Er is echter meer aan de hand. Het lijkt erop dat dit alles terwijl een walvis bezig was zijn of haar tekort aan Bitfinex op te knappen. In feite is het nog steeds niet duidelijk of het inderdaad één enkele entiteit was.

Uit de bijgevoegde grafiek kunnen we opmaken dat de walvis sinds 19 oktober de markt tekort komt. Het was na 19 oktober dat de prijs van Bitcoin eindelijk begon te stijgen naar $19.000 van $11.000 op de grafieken. Nu is dit een ongewoon spel voor een walvis op een paar niveaus.

In feite zijn er twee manieren om te interpreteren waarom dit ongebruikelijk was,

De short was een eenvoudige, maar naïeve haag tegen, misschien, een lange positie…
Gewoon een walvis die probeert te voorkomen dat de rally alleen plaatsvindt…

Toen de prijs op 24 november daalde, leek de bovengenoemde walvis het grootste deel van zijn of haar korte broek [zowel USDT als USD] te hebben bedekt.

Dus, is de correctie nog steeds aan de gang?

Misschien. Op dit moment zijn de kortetermijnverhoudingen van Bitfinex en Binance ongewoon hoog. In het licht van het feit dat de twee beurzen twee van de grootste BTC-USDT trading pair hotspots zijn, lijken de kansen voor de stieren van de markt niet al te gunstig.

In feite, zoals de bijgevoegde grafiek laat zien, is er een groot aantal verkooporders op $19.500 en $18750. Daarom kunnen we een gratis Bitcoin-piek verwachten tot deze niveaus. Er moet echter ook worden opgemerkt dat een correctie voor BTC boven de genoemde niveaus aan verandering onderhevig zal zijn.