Kan Bitcoin-nettverket takle neste okseoppkjøring?

Bitcoin og Ethereum er to av de mest populære blockchains i verden. Mens Bitcoin Future var den første cryptocurrency, er det ikke mye frihet å gjøre med Bitcoin. Ethereum lar imidlertid brukerne bygge kontrakter og andre symboler som er med på å bygge et helt nytt økosystem. På grunn av dens kompleksitet, trenger Ethereum blockchain mye bedre nettverkseffekter og vedlikehold. Uansett møter begge blockchains problemer med skalerbarhet, og devs fra begge kjeder har forskjellige alternativer for å forbedre disse problemene ytterligere.

Sammenlign og kontrast: Bitcoin og Ethereum

Mens Ethereum endrer sin grunnleggende struktur fra PoW til PoS for å forbedre skalerbarheten, har Bitcoin sin egen vei til forbedring. De siste oppdateringene [Schnorr, Taproot] til Bitcoin-hovedkjeden har forbedret skalerbarheten litt. Imidlertid ligger den virkelige løsningen på å forbedre Bitcoin sine skalerbarhetsproblemer i andre lags løsninger som Lightning Network eller Liquid Network.

Selv om kjedene er grunnleggende forskjellige, ser det ut til at Ethereums nettverk er tilstoppet på grunn av 4 smarte kontrakter . Av de fire er det angivelig at en av dem er svindel og bidrar til overbelastning i nettverket. Denne kontrakten bruker Paxos som belønningssystem og adressene bruker 8,5% av all daglig gass, mens den nest største adressen bare bruker 1,66%.

For Bitcoin utgjorde imidlertid transaksjonene på pressetid 340.000, med gjennomsnittlige avgifter så lave som $ 1.02. Til sammenligning var de totale 24-timerstransaksjonene på toppen av 2017-oksetreffet rundt 490 000, mens avgiftene spisset til 56 dollar. Selv om dette til en viss grad beseiret formålet med blockchains, skyldtes det Bitcoin nyhet og mangel på andre lagsløsninger og deres adopsjon.

Bitcoin-transaksjon og gebyrer

Under okseløp spiller prisstigninger og eufori en enorm rolle i å fremkalle FOMO. Når FOMO setter i gang, begynner folk å investere i Bitcoin, og følgelig, under okseløp, blir Bitcoin-nettverket overbelastet da blokkstørrelsen er for liten til å holde alle transaksjonene i en enkelt blokk. Dette vil skape en etterslep av transaksjoner, og dermed øke mempoolen.

Mempool er et sted der alle gyldige transaksjoner med Bitcoin blockchain blir sendt for å bli bekreftet. Transaksjonene går fra mempool til å være på blockchain og kan sees offentlig på grunn av den pseudonyme naturen til Bitcoin blockchain. I perioder som disse prioriteres derfor transaksjoner med høyere gebyrer for å bli godkjent, og skyver gebyrene oppover.